Swingen is niets nieuws en het is geen modeverschijnsel. Het bestaat al jaren en het zal ook altijd in een of andere vorm blijven bestaann. Als jullie dit samen lezen, lijkt de kans ons vrij groot dat jullie er klaar voor zijn om aan jullie avontuur te beginnen. Of om in ieder geval serieus na te denken over de vraag of jullie er klaar voor zijn.

Hoe? Dat is aan jullie. Waar? Dat is aan jullie. Met wie? Dat is aan jullie. We zetten voor de zekerheid zeven belangrijke punten op een rij. Er zitten misschien niet veel verrassende dingen tussen. Zie het maar als een geheugensteuntje of een ultrakorte samenvatting.

Waarom willen jullie swingen?
Een belangrijke eerste stap. Wees open naar jezelf en naar elkaar. Er kunnen veel redenen zijn om te beginnen met swingen. Misschien fantaseren jullie over het plezier dat seks met een ander stel kan geven. Misschien zijn jullie op zoek naar jullie grenzen en nieuwe seksuele avonturen. Hier past wel een kleine waarschuwing… Als jullie het willen proberen om uit jullie relatiedip(je) te komen, zal het waarschijnlijk niet gaan werken. Werk dan liever op een ander manier aan jullie dip(je).

Hoe willen jullie swingen?
Er zijn veel manieren te beginnen met swingen. Je kunt naar een parenclub gaan, naar een thuisfeestje of op swingersvakantie. Je kunt ook een thuisdate plannen of, bij mooi weer, op een spannende buitenlocatie op zoek gaan. Dat is helemaal aan jullie. Het hangt immers af van budget, voorkeuren en heel veel andere dingen.

Spreek een aantal basisregels af
Zeker wanneer jullie nieuw zijn in deze wereld is het belangrijk met elkaar een aantal basisregels af te spreken. Als de een wil stoppen, doet de ander dat ook. No questions asked en geen gedoe achteraf. Jullie doen dit samen, maar stoppen doen jullie ook samen. Andere factoren, die jullie kunnen bespreken… Willen jullie beslist in dezelfde ruimte blijven of juist niet? Denken jullie, dat jullie je comfortabel voelen terwijl jullie zien hoe je partner seks heeft met een ander? Praat daarover. Het geldt voor alles in de lifestyle. Praat erover.

Werk aan je zelfvertrouwen
Swingen is geen manier om aan je zelfvertrouwen te werken. Het kan wel helpen, maar andersom is logischer. Mensen met een sterke persoonlijkheid, mensen die zich zeker voelen over wie ze zijn en wat ze doen, zijn aantrekkelijker voor anderen en hebben waarschijnlijk meer succes als ze gaan swingen.

Kijk eens online
Durven jullie het nog niet aan om andere stellen fysiek te ontmoeten? Kijk dan eens rond op internet. Deze site biedt informatie, maar heeft ook een forum waarop jullie al jullie vragen kwijt kunnen of ervaringen van anderen kunnen lezen. Jullie kunnen er ook wat geld tegenaan gooien en jullie registreren op een datingsite als SDC. Maak een profiel aan, voeg een paar mooie foto’s toe en ga op zoek naar andere leden. Leg contact. Als het goed voelt voor allebei, dan kunnen jullie misschien ergens afspreken. Een eerste date is altijd spannend, gelukkig hebben we wel een aantal tips voor je.

Twijfels? Zenuwen? Ga voor een kennismaking
Jullie hoeven niet meteen met een ander stel het bed in te duiken. Vinden jullie een koppel, dat op het eerste oog voelt alsof het voldoet aan wat jullie zoeken? Organiseer dan een ontmoeting. Kijk en voel of alles nog net zo goed voelt als online. Ja? Plan een nieuwe ontmoeting om een stap verder te gaan. Niet? Het klinkt platter dan we het bedoelen, maar… Op naar de volgende.

Bezoek een parenclub
Er zijn meer parenclubs in de buurt dan je ooit zou denken. De ene is echter niet de andere. Kies er eentje, die past bij wat jullie zoeken. Zoeken jullie een stel? Vermijd dan bij voorkeur de clubs die (veel) mannen alleen toelaten. Dat zijn immers niet de mensen die jullie zoeken. Een club gevonden waar jullie je goed bij voelen? Kleed jullie mooi aan, zorg dat jullie er op jullie mooist uitzien en sta open voor contact met anderen. Is seks verplicht? Absoluut niet. Wat er in de parenclub gebeurt, bepalen jullie helemaal zelf.

En! Als jullie er klaar voor zijn… Geniet van elkaar en van anderen!

Vragen? Ervaringen? Deel ze op ons forum. Registratie en lidmaatschap zijn gratis (en blijven dat ook). Al lid? Log dan hier in!