Wij gokken (lees: weten) dat jullie elke dag meerdere swingers tegenkomen. Dat jullie ze niet als zodanig herkennen, zegt helemaal niets. Het kunnen jullie buren zijn. Zijn die daar geil en avontuurlijk genoeg voor? Natuurlijk. Het kunnen collega’s zijn, die op maandag bij de koffieautomaat vertellen dat ze zo’n rustig weekeinde hadden. Er zijn steeds meer swingers en steeds meer stellen, die fantaseren over swingen.

Hoe dan?

Swingers waren jarenlang een besloten gemeenschap. Ze ontmoetten elkaar via contactadvertenties in bladen en kranten. Alleen al daarom was het een raadsel hoeveel swingers er zijn. Nu veel contacten verlopen via internet is het iets gemakkelijker inschatten. In het verleden duurde het soms twee weken voor een foto was verstuurd. Evenementen en clubs zijn nu veel toegankelijker, ontmoetingen makkelijker. De drempel ligt veel lager. Het is meer zichtbaar. Meer stellen willen meedoen. Online ligt de drempel blijkbaar veel lager.

Hoeveel dan?
Er zijn studies, maar ze zijn niet allemaal even betrouwbaar. De meest voorzichtige schatting is dat 1,5% van de stellen swingt. Een meer realistische schatting gaat richting 4% of 5%. Stellen die er over fantaseren? Reken maar op 10%. Alleen in Nederland hebben we het dan over duizenden stellen.

Waar dan?

Clubs. Thuis. Waar niet? De fantasie was er al bij velen. De mogelijkheden om die (anoniem) meer te ontdekken, nemen alleen maar toe. Misschien, misschien, is het over een aantal jaren heel normaal om te zeggen dat jullie swingers zijn.

Waar niet dan?

We blijven uitgaan van duizenden stellen. In clubs, online, in resorts, op cruises, privéfeesten of thuis met vrienden. Steeds meer mensen praten erover. Steeds meer mensen doen het. Of proberen het. Het internet geeft jullie binnen een paar klikken toegang tot mensen, die hetzelde zoeken en willen proberen.

En waarom?

Misschien is er nog een taboe. Over dat jullie eigen regels en grenzen hebben. Maar wat is het fijn… Naar een club gaan in de kleren, die julie zelf kiezen en waarin jullie je prettig voelen. Geen oordelen van anderen. Zij doen hetzelfde. Dans zo geil als je wilt. Zeg wat jullie voelen. Kijk naar anderen. Laat jullie bekijken.

En die bekenden dan?

Die hebben dezelfde regels en dezelfde hobby. Vinden jullie elkaar leuk en lekker? Help elkaar een handje. Of iets meer.