We zijn geen grote voorstanders van het uitkauwen van theorieën over wat swingen is en wat niet. Heeft het te maken met stellen die het met stellen doen? Is een trio een vorm van swingen? Is een open relatie een vorm van swingen? Feit is, dat het allemaal voorkomt in de lifestyle. Laten we er toch maar een definitie tegenaan gooien.

“Onder swingen vallen alle vrijblijvende, seksueel getinte, georganiseerde evenementen voor jou en je partner. Swingen kun je het beste zien als een ruil van partners.”

Daar komt meteen al een probleem om de hoek kijken. Er wordt gesproken van ‘ruil van partners’. Dat zou seks in dezelfde ruimte, maar wel met de eigen partner, weer uitsluiten. We sluiten ons, bij gebrek aan beter, toch maar aan bij Wikipedia:

Intieme vrienschap”Swingen is een vorm van intieme vriendschap tussen twee of meerdere stellen of koppels. Tussen beide partners van het swingerpaar moet een liefdesband bestaan of ze moeten gehuwd zijn. Alleen bij hen is het ruilen van partner swingen. Swingen is een specifieke vorm van groepsseks, namelijk een waar de groep gevormd wordt door echtparen. Er is een erotische component nodig om van swingen te kunnen spreken. Echtparen die elkaar ontmoeten tijdens een sociocultureel evenement swingen niet, omdat het erotisch element ontbreekt. Een lichte vorm van swingen is die waarbij de partners van twee of meer koppels flirten met elkaar.”

Intiem

Kortom… Een stel waarvan de partners aan elkaar verbonden zijn is intiem met een ander stel waarvan de partners met elkaar verbonden zijn door huwelijk of liefdesrelatie. Dat sluit dan weer gelegenheidsstellen uit. En trio’s. En voyeurisme.

Lastig genoeg dus. Wat ons betreft, is de clou dat jullie er plezier aan beleven en liefst ook opgewonden van raken. In welke samenstelling dat gebeurt, is ons om het even. Toch is van swingen (als we de term letterlijk nemen) alleen sprake als stellen op een of andere wijze intiem zijn met andere stellen.

Het is een onderwerp, dat nog regelmatig voor discussie zorgt tussen mensen. Benieuwd naar de mening van anderen of wil je zelf je mening hierover kwijt? Praat erover mee op ons forum. Registreren is gratis (en dat blijft het ook).