Goede vraag. Wat gebeurt er niet? Dat zou ook een goede vraag zijn. Zelf bezochten we tientallen keren enkele, maar zeker niet alle, parenclubs in Nederland. De ervaringen zijn wisselend. Dit artikel is gebaseerd op onze eigen ervaringen, maar voor een deel ook op de ervaringen van mensen die er in de mainstream media iets over hebben gezegd.

Moet meteen alles uit?
Nee! Wij kregen ooit onze eerste rondleiding met al onze kleren nog aan. De overige bezoekers waren al in lingerie. Het was in een van de wintermaanden, dus daar liepen we in onze winterjassen tussen erotisch geklede stellen. We voelden ons opgelaten. Niet omdat we in een parenclub waren, maar omdat we de enige mensen met behoorlijk wat kleding aan. In veel parenclubs, niet alle, kunnen jullie eerst in ‘gewoon’ nette kleding de boel een beetje verkennen. Een drankje doen met zijn tweeën of met anderen, zonder dat jullie verplicht zijn meteen seks te hebben of überhaupt de kleren uit te doen. Uiteindelijk is er wel een tijdstip waarom men verwacht, dat er kleren uitgaan en dat iedereen in lingerie is. Ook dat is niets vreemds eigenlijk. Zoals we al vertelden… Als iedereen het doet, is er eigenlijk niets vreemds aan de hand.

Larissa: “Ik was niet zenuwachtig, wel opgewonden. De club was schoon en gezellig. Er waren sauna’s, overal douches en een leuke bar. Het had wel wat weg van een discotheek. Maar bij het eerste romantische nummer dat gedraaid werd, trok iedereen zijn kleren uit, alleen de lingerie bleef over. Ik moest even slikken en keek schuchter om me heen. Mensen raakten elkaar op een erotische manier aan. Dat was gek, maar het wende snel.” (libelle.nl)

Sodom en Gomorra?
Mwah. Natuurlijk. Je kunt er zien hoe mensen seks hebben. Jullie kunnen er zelf seks met elkaar hebben terwijl anderen jullie zien. Jullie kunnen als stel zelfs seks hebben met andere stellen in een ruimte. Jullie mogen, als iedereen het daarover eens is, zelfs seks hebben met andere stellen. MAar dat hoeft niet. Als je seks beschouwt als iets natuurlijks en nieuwsgierigheid ook, dan zul je niet snel geschokt zijn.

Larissa: “Het opgelaten gevoel dat ik aan het begin van de avond had, was snel voorbij. Ik keek om me heen en raakte seksueel opgewonden van al die vrijende mensen. We liepen wat rond en zagen dat er kleine kamertjes waren waar je je kon terugtrekken. Soms lag er 1 stelletje op zo’n bed, soms 2. Mijn man en ik hadden afgesproken dat we ons op deze eerste avond alleen met elkaar zouden bezighouden. We keken naar een heel mooi vrijend paar. Ze bewogen traag en sensueel om elkaar heen. De man lachte naar me en wenkte. Nee, glimlachte ik terug. Ik voelde me erg verbonden met mijn man, we zaten samen in dit geweldige avontuur.” (libelle.nl)

Wat is er te doen?
Niet alles draait om seks in de parenclub. Sommige clubs, kijk dus goed welke club jij jullie past, hebben heel behoorlijke welnessvoozieningen: sauna, bubbelbad, Turks stoombad of gewoon plaatsen waar je even lekker kunt loungen. Bijna alle clubs hebben een restaurant en een bar, zodat je op je gemakt een hapje kunt eten of iets kunt drinken. O ja! Seks is mogelijk, maar alleen als jullie dat zelf willen. Een keertje rondkijken is helemaal geen probleem. Zo kunnen jullie stapje voor stapje dit wereldje leren kennen.

Wie komen er?
Iedereen. Jong en oud. Advocaten en schoonmaaksters. Dik en dun. De term parenclub is soms een beetje misleidend, want sommige clubs doen de deur ook open voor alleengaande mannen en vrouwen. Niet iedereen heeft daar behoefte aan. Bespreek dus met elkaar wat jullie willen. Een club waar alleen stellen worden toegelaten of een club waar in principe iedereen naar binnen mag.

Zijn er regels?
Absoluut. Eentje is erg belangrijk en wordt eigenlijk altijd gerespecteerd. Nee is nee. Raakt iemand je aan, terwijl je dat niet wilt? Een kort hoofdgebaar of handgebaar is voldoende. De hand die je aanraakt pakken en rustig wegleggen werkt ook. En anders volstaat een simpel: “Nee, dankje.”

Meer?
Op ons forum kunnen jullie je alvast een beetje oriënteren. We hebben geprobeerd clubs in Nederland op een rijtje te zetten, zodat mensen daar vragen en ervaringen kwijt kunnen. Doe er je voordeel mee. Of als je al ervaring hebt… Deel die ervaring. Een ander kan er erg mee geholpen zijn.