Jullie kennen Fata Morgana als een van de grootste parenclubs van Nederland. Anderen denken aan een attractie in de EftelingEfteling. Maar er is ook een kerkgebouw annex cultureel centrum in Monster met die naam. Dat zorgt verwarring.

Stellen die in zijn voor een spannende avond voor volwassenen bellen geregeld naar het kerkgebouw in Monster. Het gebouw bestaat al een jaar of vijftig. Van enige zaken die tot rode oortjes kunnen leiden, is geen sprake, bezweert de beheerder: “Er gebeuren hier wel dingen met paren, maar dan gaat het om stijldansen. En die lessen worden ook nog eens gegeven door een echtpaar, die doen alles voor, dat wel’, lacht hij. ‘Verder treden hier bandjes op. En vanmiddag was er nog een bijeenkomst van de Zonnebloem.”

fata morgana

“Ze bellen om te vragen wanneer de parenparty is”

De beheerder van Fata Morgana in Monster kan er wel om gniffelen. Wordt hij inderdaad vaker gebeld met vragen over de parenclub? “Dat klopt wel, ja”, klinkt het vrolijk. “Dat gebeurt met enige regelmaat.” Hij vindt de verwarring wel grappig: “Ja joh, mijn 06-nummer staat erbij op internet. Dan bellen ze om te vragen wanneer de parenparty is, of ik vanavond open ben, of dat ze met zijn drieën mogen komen. Dan heb ik al gauw door dat ze de verkeerde hebben gebeld.”

In Muiden geen verwarring

Omroep West belde ook met de parenclub in Muiden, tachtig kilometer verderop. Daar is minder verwarring over. Er komen daar geen telefoontjes binnen over aanstaande activiteiten in het kerkgebouw.

(bron: Omroep West)