De tijden van contactadvertenties in dagbladen of seksboekjes zijn wel zo’n beetje voorbij. Veel swingers leggen contact met andere stellen in een parenclub, maar nog veel vaker gaat er eerst nog wat online gescharrel aan vooraf. Alles over online swingen SDC is op dit gebied de meest gebruikte site in Nederland, maar heeft wel een internationaal karakter. En dus ook een internationaal ‘klantenbestand’. Hetzelfde geldt voor de vooral in het buitenland populaire site SwingLifeStyle.com. In Nederland zijn vergelijkbare sites actief. Denk aan RegioSwingers of Ondeugend Daten. Er zijn ook wel nieuwere en kleinere spelers op de markt, maar globaal bieden alle sites dezelfde functies.

Profielen

Op een datingsite voor stellen, maak je een profiel aan. Je omschrijft wie je bent, wat je zoekt, wat je wilt en eventueel niet wilt. Je kunt foto’s uploaden om te laten zien hoe je er uitziet. Die foto’s kun je openbaar maken, maar je kunt ze bij bijvoorbeeld SDC ook in een album met een wachtwoord zetten. Het is dan aan jullie om te kiezen wie mag komen kijken en wie niet.

Dating

Jullie kunnen op basis van enkele zoekcriteria op zoek gaan naar een stel (of man of vrouw) waar jullie een klik mee denken te hebben en die vervolgens een bericht sturen. Het is dan aan jullie hoe dat contact verder verloopt: via de site of via een dienst als WhatsApp of Kik. Het is op sommige sites mogelijk om een speeddate te plaatsen en zo aankondigen, dat je ergens in de komende dagen tijd en zin hebt om te daten.

Chat

Veel sites bieden de mogelijkheid om te chatten. Zeker voor een beginner is dat ongetwijfeld even wennen. Soms lopen er tientallen gesprekken door elkaar en kun je je een roepende in de woestijn voelen. Er is altijd nog de mogelijkheid om iemand een privébericht te sturen, als je denkt dat een stel (of man of vrouw) bij je past.

Live Cams

Als jullie een beetje voyeuristisch zijn aangelegd, kunnen jullie de webcam aanzetten. Of kijken naar anderen, die de webcam hebben aangezet.

Informatie

Primair zijn de meeste sites gericht op het zoeken naar en vinden van een date. Algemene informatie over swingen vind je beter op andere plaatsen. Deze site breidt zich nog steeds uit en op het forum is het mogelijk om vragen te stellen en ervaringen te delen.  Een andere Nederlandstalige site is Samen Swingen. Daarnaast is er een handvol Engelstalige sites zoals Life On The Swingset of Swingersboard.