Veel swingers zullen het jullie afraden, omdat seks met goede vrienden de vriendschap blijven kan veranderen. Of zelfs beschadigen. Besluiten jullie het toch te doen? Let dan in ieder geval op de volgende dingen, om de kans op een fijne ervaring te vergroten.

IS HET EEN GOED IDEE?
Veel mensen vinden het in ieder geval een spannend idee om te swingen met vrienden. Vrienden zijn immers mensen die jullie al kennen en vertrouwen. Seks kan een extra dimensie aan de vriendschap geven. Het heeft veel mensen echter ook een vriendschap gekost. Het is geen zwart-wit-verhaal. Denk er in ieder geval goed over na en praat erover, voordat jullie een besluit nemen. Het is in ieder geval verstandig om jezelf en elkaar (en ook jullie vrienden) vooraf een aantal vragen te stellen.

– Voelt iemand zich gepusht om het te doen?
– Voelen jullie je veilig bij elkaar?
– Zijn er emotionele risico’s? Spelen er meer gevoelens dan alleen lust?
– Zouden jullie er spijt van kunnen krijgen?

De laatste vraag is lastig te beantwoorden en misschien hebben jullie op alle vragen niet meteen een eenduidig antwoord. Toch is het goed deze vragen te stellen. Het is zelden een goed idee om zonder nadenken en overleg samen een seksuele ervaring aan te gaan. Als het om vrienden gaat, jullie hebben immers al een goede relatie met elkaar, is het zeker nodig om even tot tien te tellen en pas dan een besluit te nemen.

OK! JULLIE WILLEN HET ALLE VIER. EN NU?

Welk besluit jullie ook nemen… Als er is nagedacht en gecommuniceerd, is de kans klein dat het een slecht besluit is. Leuk, dat jullie alle vier (daar gaan we maar even vanuit) zin hebben om elkaar ook op seksueel gebied te ontdekken. Blijf ook na jullie besluit communiceren. Communication is key. Praat over regels, grenzen en verwachtingen. En neem af en toe tijd om stil te staan bij de vraag of iedereen zich prettig voelt bij de dingen die zijn afgesproken en gebeuren.

Nu zijn regels nooit de leukste dingen om over te praten, maar jullie hoeven het ook niet moeilijker te maken dan het is. Een paar basisafspraken kan al veel complicaties voorkomen:

– zet de vriendschap voorop, niet de seks
– wees altijd eerlijk over verlangens en gevoelens
– spreek uit wat jullie voelen en hoe jullie je voelen
– zorg voor bescherming

DE VRIENDSCHAP VOOROP
Eerlijkheid en communicatie zijn niet voor niets belangrijk en de begrippen komen niet voor niets steeds terug. Als jullie seks hebben met vrienden (friends with benefits) zijn dat de elementen, die de vriendschap in stand kunnen houden. Door regelmatig te praten (of te ‘evalueren’) voorkomen jullie, dat er bij iemand sluimerende onvrede ontstaat. Vroeg of laat zou die, steeds sterker wordend, toch naar boven komen. Komen jullie daar in een vroeg stadium achter, dan kunnen jullie altijd kiezen om de vriendschap door te zetten en de seks in het vervolg eventueel achterwege te laten.

BESCHERMING
Zijn jullie er absoluut zeker van, dat er geen kans is op zwangerschap en dat jullie als stellen exclusief seks met elkaar hebben? Dan kunnen jullie kiezen om geen verdere bescherming te gebruiken. Zorg in alle andere gevallen voor bescherming. Zorg in ieder geval, dat er over gesproken is en dat iedereen het met elkaar eens is.

VEEL PLEZIER!
Gaan jullie ervoor? Dan wensen we jullie veel plezier. Casual sex tussen vrienden is niets nieuws en zeker niet abnormaal. Het vraagt alleen wat extra voorzichtigheid misschien, voordat jullie kunnen beginnen met genieten.

Vragen? Ervaringen? Deel ze op ons forum. Registratie en lidmaatschap zijn gratis (en blijven dat ook). Al lid? Log dan hier in!