Sexting is het versturen van sexy, fliterige berichten, plaatjes, GIFS om jullie seksuele interesse in een ander stel te delen. Zoals met iedere vorm van flirten en verleiden, luistert het nogal nauw. Het kan voor veel veel plezier en voorpret zorgen, maar zorg dat er geen misverstanden ontstaan. Zorg dus dat het leuk blijft en iedereen op hetzelfde level zit. En lees eerst onze tips! Jullie kunnen ze gebruiken als opbouw naar een al geplande date of om uit te vinden of dat andere leuke stel in is voor meer.

Overeenstemming

Het lijkt een beetje een open deur, maar dat is het niet. Begin er niet zomaar aan, als je niet weet dat een ander stel er voor in is. Bouw het op. Kijk of het andere stel meegaat in jullie poging om het iets intiemer te maken of niet. Doen ze dat niet of gaan ze er compleet aan voorbij? Dram dan niet door.

Grenzen

Spreek met elkaar af waar jullie grenzen liggen. Willen jullie dat het suggestief blijft? Doe dat dan. Mag het iets explicieter? Doe dat dan. Spreek met elkaar af hoe jullie denken over gesproken berichten, meer of minder erotische foto’s en zo meer.

Begin langzaam

Dat zeiden we eigenlijk meteen al. Meteen roepen dat jullie wel eens van partner willen ruilen, is geen geweldig idee. Flirten mag natuurlijk altijd. Jullie merken vanzelf of een ander stel daarin meegaat of niet. Is dat wel het geval? Dan kunnen jullie natuurlijk steeds een stapje verder gaan. Tot hoever? Dat zal in de praktijk blijken. Het kan leiden tot een leuk en sexy gesprek, maar uiteindelijk ook tot stomende seks.

Escaleer langzaam

Zoals jullie langzaam beginnen, gaan jullie ook langzaam verder. Beschouw sexting als een vorm van voorspel. Een spel om elkaar af te tasten en eventueel op te winden.

Wees duidelijk

In het begin lijkt alles leuk. En misschien ook een beetje onschuldig, maar dat is het natuurlijk niet. Er komt een punt waarop jullie (en ook het andere stel) duidelijk moeten zijn over wat jullie willen. Willen jullie het bij sexting houden of willen jullie de spannende ideeën die misschien wel over en weer vliegen ook daadwerkelijk in de praktijk brengen? En niet onbelangrijk… Geldt dat ook voor iedereen?

Deel fantasieën

Het delen van een fantasie is op zich vrij onschuldig en dwingt jullie tot niets. Dat jullie weleens fantaseren over een ander stel wil niet zeggen, dat jullie dat ook echt gaan doen. Het is wel de ideale manier om te ontdekken hoe het andere stel daarover denkt. “Met ons?” is natuurlijk een heel ander antwoord dan “Daar moeten we niet aan denken!”

Plaag een beetje. Wees mysterieus

Jullie weten niet precies hoe het andere stel erover denkt. Zijn het swingers? Zijn ze bereid seks te hebben met een ander stel? Jullie wel misschien, maar gooi niet meteen alle kaarten op tafel. Het kan zijn dat het andere stel het leuk vindt een beetje te flirten, maar ook niet meer dan dat.

Zorg dat iedereen betrokken is

Zorg voor een groepsapp, zodat iedereen alles kan lezen. Dat voorkomt scheve gezichten en verschillende verwachtingen.

Foto’s? Bescherm ze

Zorg ervoor dat jullie op eventuele erotische foto’s niet direct herkenbaar zijn. En voor alle erotische foto’s geldt, dat er voldoende apps zijn om ze veilig op te slaan achter een wachtwoord of een cijfercode.

Anoniem?

Zijn jullie, om watvoor reden dan ook, er nog niet aan toe om telefoonnummers uit te wisselen? Gebruik dan een app als KIK. Dat is een messenger, die exact zo werkt maar die gekoppeld is aan een account en niet aan je telefoonnummer.

Stel vragen

Stuur niet alleen ‘geile’ berichten. Vraag ook naar wat de anderen bezighoudt, interesseert, opwindt of (niet) leuk vindt.

Go with the flow

Zorg dat er geen dagenlange stiltes vallen. Dat werkt niet echt. Beschouw het als een digitale vorm van voorspel. Het is nooit leuk als dat heel lang onderbroken wordt. En ook niet als het heel lang duurt voordat er echt iets gebeurt…