Een thuisdate is leuk, een parenclub is leuk, een thuisfeestje met meerdere stellen kan ook leuk en lekker zijn. Toch is er een aantal dingen om op te letten om het voor iedereen leuk en lekker te houden. Zeker omdat er steeds meer thuisfeestjes zijn, is er meer variatie. En dus is het ook zaak om te weten waar jullie belanden.
Onderzoek
Waar is het? Hoeveel mensen komen er? Zijn er regels? Komen er alleen stellen of ook mannen en vrouwen alleen? Is er een thema? Denk aan groepseks of bdsm. Kijk goed hoe de organistoren het feestje omschrijven. Wordt er iets gezzegd over instemming, veiligheid (condooms), etiquette? Als er niet wordt gesproken over safe seks of wederzijdse instemming… Denk dan twee keer na.

Wat zegt de organisator?
Praat. Vraag. Misschien hebben ze een geschiedenis of ervaring. Hoe vaak? Wat is de bedoeling? Vraag wat de regels zijn. Wordt er van jullie verwacht dat jullie actief zijn met anderen? Voelt het goed? Prima. Niet? Als het contact niet goed voelt, zal het thuisfeestje dat ook niet doen.

Blijf realistisch
Seksfeestjes kunnen fantastisch leuk zijn en ongelooflijk oncomfortabel. Er zullen mensen zijn, die jullie supergeil vinden. En mensen, waar jullie niets mee hebben. Accepteer, dat je niet alles kunt hebben. Niet iedereen past in het plaatje, dat jullie voor ogen hebben.

Denk aan jullie grenzen!
Jullie zijn swingers, dus we nemen aan dat jullie je grenzen hebben doorgesproken. De vraag is dus wat jullie uit of op dit feestje willen halen. Denk aan:

  • Wat is de verhouding mannen, stellen, vrouwen?
  • Willen jullie met stellen spelen of ook met singles?
  • Hebben jullie leeftijdsgrenzen?
  • Wordt er iets verwacht? Actieve deelname? Full swap of soft swap?

Durf nee te zeggen
Een seksfeestje of thuisfeestje bezoeken wil niet zeggen, dat je alles met  iedereen wilt doen.  Vinden jullie dat moelijk? Dan is een feestje een twijfelgeval. Aan de andere kant… “Bedankt voor de uitnodiging, maar liever niet,” is meestal  wel  voldoende.

Blijf nuchter
Jullie zouden niet de eersten zijn, die onder invloed zijn op een feestje. Een drankje om je zenuwen  is natuurlijk geen probleem. Voorkom dat je dronken wordt of onder  invloed raakt van drugs. Jullie verleggen dan misschien grenzen, die jullie niet wilden overschrijden. Jullie hadden afsparaken, remember?

Respecteer andermans grenzen
Niet alleen jullie grenzen zijn belangrijk, die van  anderen zijn dat ook.  Jullie willen nergens in gedwongen worden?  Anderen ook  niet. Een gebrek aan respons is niet hetzelfde als ‘ja’.  Vraag liever: “Mogen we meedoen?”    Of: “Mag ik voelen?”

Geef toe dat je  nerveus bent!
Natuurlijk zijn jullie nerveus op een eerste thuisfeestje.  Er zijn genoeg stellen nerveus op hun tiende. Dat is prima. Praat met mensen. Zeg, dat het jullie eerste keer is. Iedereen zal het begrijpen en jullie zachtjes helpen. De mensen die het niet begrijpen?  Daar willen jullie verder niets mee.

Neem af en toe pauze
Een privéfeestje kan overweldigend zijn. Jullie hoeven niet altijd en overal actief te zijn. Neem tijd apart, voor jullie samen. Zijn jullie oké? Willen jullie meer? Of juist minder?

Blijf veilig!
Gaan jullie ervoor? Blijf veilig. Gebruik condooms.  Neem ze zelf mee, desnoods. Je weet niet wat een ander meeneemt. Of vraag de organisatoren of condooms ruim voorhanden zijn . Zorg dat je het weet.