Parenclub Tien in Wagenborgen had de deuren vanwege faillissement gesloten, maar een nieuwe eigenaar zorgt ervoor dat dat maar van korte duur is. Vanaf begin april kunnen koppels die op zoek zijn naar seksuele spanning met andere stellen daar weer terecht.

Dat zegt Ivonne Croeze, manager van de parenclub tegen RTV Noord. Het pand is gekocht door een man die de parenclub wil voortzetten. Hij wil nog niet in de media, omdat er nog wat dingetjes geregeld moeten worden. Maar het gaat zeker door. Curator Hans Silvius van advocatenkantoor De Haan over de mogelijke overname: “Dat kunnen wij niet bevestigen, maar wij weten wel dat er gesprekken gaande zijn.”

parenclub tien

Parenclub Tien dicht

Een kleine week geleden maakte eigenaresse Tineke van Huis op Facebook bekend dat de club dicht gaat. ‘Met pijn in ons hart hebben we het besluit moeten nemen om de club te sluiten. Graag hadden we het anders gezien maar soms is er geen andere optie.’ De rechtbank in Groningen heeft het bedrijf op 8 februari failliet verklaard. Van Huis wil daar niks over zeggen: “Er wordt zoveel in de krant en op Facebook geschreven, iedereen heeft daar zijn eigen mening over. Het gaat helemaal een eigen leven leiden.” Op de vraag of ze dan niet beter juist haar kant van het verhaal kan delen, zegt ze: “Nee, ik denk dat dit de beste manier is. Anders kom je in een vicieuze cirkel terecht. De meningen blijven toch wel.”

Laatste parenclub

Parenclub Tien is de laatste parenclub in de provincie Groningen. Of beter… De laatste in het noorden van Nederland. Eerder waren er nog clubs in Waterhuizen en vlak bij Leek, maar die zijn beide afgebrand. Vanaf welke datum de parenclub in Wagenborgen weer open kan, is nog niet bekend.