Parenclub Tien in Wagenborgen (provincie Groningen) is, zo lijkt het, voorgoed dicht. Eigenares Tineke van Huis kondigde dat zelf aan op Facebook. Daardoor is Erorama in Zwinderen (Drenthe) de enige nog overgebleven parenclub in de drie noordelijke provincies. In Friesland waren al geen parenclubs.

“Met pijn in ons hart hebben we het besluit moeten nemen om de club te sluiten. Graag hadden we het anders gezien, maar soms is er geen andere optie,” schrijft Van Huis. In de directe omgeving zijn daardoor geen parenclubs meer over. In het noorden waren die toch al dun gezaaid. Eerder al legde Swingers Dream in Waterhuizen het loodje.

“Het stikt hier in het noorden van de swingers”

Een van de voormalige uitbaters van de boerderij in Wagenborgen bespeurt in het Dagblad van het Noorden een opvallende trend: “Parenclubs in het midden van het land draaien allemaal prima, zoals Party Players in Lelystad. In Drenthe heb je er ook een, die zit wat gunstiger qua locatie dan Wagenborgen, omdat daar ook mensen uit het midden van Nederland naartoe komen.” Dat stellen in het noorden minder of geen behoefte hebben aan swingen bestrijdt hij: “Het stikt hier van de swingers, maar die gaan allemaal naar het midden van het land. Het is nu ook een trend om met een paar stellen een huisje te huren op Center Parcs en daar een beetje plezier te maken en een beetje te ruilen.”

“Iedereen werd geaccepteerd”

Voor de laatste eigenares rest slechts een herinnering: ” Het gehele team van Parenclub Tien wil iedereen die in de club is geweest bedanken voor hun fijne aanwezigheid. De gezelligheid, leuke sfeer, interessante gesprekken aan de bar of in de keuken maar vooral de saamhorigheid was hetgeen waar we zo van hebben genoten. Iedereen werd geaccepteerd. We zullen deze tijd niet snel vergeten.”