Swingers houden van spanning en vinden het leuk om ook eens met een ander te vrijen. Ze houden ervan om te genieten en elkaar te zien genieten. Toch is er niet altijd sprake van partnerruil. Veel stellen beperken zich tot seks hebben in dezelfde ruimte zonder iets te doen met iemand anders dan hun partner. Gewoon omdat ze het spannend vinden dat anderen kijken, maar het ook spannend vinden om naar andere stellen te kijken. Maar er zijn ook mensen die seksueel willen experimenteren.

Het is niet moeilijk om een paar tips op te schrijven voor stellen, die denken dat swingen misschien iets voor hen is. Het is onmogelijk om ze allemaal op te schrijven. We noemen er, redelijk willekeurig, vijf waarvan wij denken dat ze belangrijk zijn.

1. Praat met elkaar

Het belangrijkste advies, dat we zowel beginnende of nog niet eens begonnen swingers kunnen geven. Vertel elkaar waar je over fantaseert. In een gezonde relatie moet dat mogelijk zijn. Kunnen jullie niet praten over swingen of over het verlangen om het eens te proberen? Dan is een daadwerkelijke poging (nu nog) een brug te ver.

2. Waarom willen jullie swingen?

Zoveel mensen, zoveel redenen. Misschien zijn jullie experimenteel aangelegd. Misschien willen jullie je seksuele grenzen verkennen en verleggen. Hier past overigens ook een waarschuwing. De meeste redenen zijn prima redenen om te swingen. Er is namelijk niets op tegen.

Maar!

Als jullie willen swingen in een poging jullie relatie te redden, bespaar je dan de moeite en een geheide teleurstelling. Swingen is leuk, maar het is alleen leuk als je het al leuk hebt zonder te swingen.

3. Regels

Huh? Regels? Ja, regels. Zorg dat jullie duidelijke afspraken met elkaar maken en dat jullie je daar ook aan houden. Spreek af hoe ver jullie willen gaan, wat jullie wel en wat jullie niet willen. Natuurlijk… Na enige ervaringen mogen jullie je afspraken altijd weer bijstellen. In het heetst van de strijd houden jullie je echter aan de gemaakte afspraken. Altijd.

swingen

4. Doe online ‘onderzoek’

Google is je beste vriend. Er zijn zat verhalen van mensen, die al ervaring hebben met swingen. Mensen die al regelmatig daten met andere stellen of mensen die al eens een of meer parenclubs bezocht hebben. Je kunt je eventueel aanmelden op een datingsite voor stellen en daar een profiel aanmaken.

5. Ga naar een parenclub

Er is een grote kans, dat er binnen een uur rijden van je huis een club te vinden is. Het voordeel voor beginners is, dat er waarschijnlijk een mix van andere beginners en stellen met ervaring binnen is. Bovendien geldt altijd de regel: nee is nee. Dus als jullie alleen willen kijken, alleen bekeken willen worden of meteen al een stap verder willen gaan… Daar kan het allemaal.

Op ons forum vinden jullie meer tips en kunnen jullie eventueel vragen kwijt. Swingers zijn best aardige mensen en allemaal zijn ze ooit een keer nieuwsgierige beginners geweest, dus behulpzaam zijn ze in de meeste gevallen ook. Aanmelden op het forum is gratis en dat blijft het ook.