Misschien houden jullie de achtergrond liever stil. Maar wat als jullie wat relaxte muziek, of juist meer opzwepende klanken, zoeken tijdens een kennismaking, toenadering of zelfs tijdens het spelen met elkaar?

We hebben het allemaal meegemaakt, denken we. Waren we in een parenclub net lekker rustig aan het aftasten met een ander stel en knalde Wiggle Wiggle van de Outhere Brothers door de speakers. Het hielp ons niet. En hen ook niet. Einde avontuur. Andere clubs scheiden dat iets beter en draaien zulke muziek op de dansvloer en iets rustiger muziek in de speelruimtes.

Engelbewaarder

Doe het niet. Onderzoek heeft uitgewezen… Hollandse hits zijn leuk voor in de feesttent en misschien zie je een ander met een paar glazen bier op wel heel anders… Ze brengen eigenlijk niemand in de stemming voor een potje lekkere seks. Heb je een date en wil je de sfeer met hulp van wat muziek een beetje loskrijgen? Kies dan niet voor Hollandse hits.

Maak een playlist op Spotify

Bereid jullie voor. Maak een eigen playlist aan op Spotify of zoek er eentje, die jullie (en eventueel ook anderen) in de juiste stemming brengt. Als jullie op het punt staan om intiem te worden, is het eigenlijk al te laat. Keuzestress is dodelijk voor de stemming. Drie geile mensen klaar om los te gaan en jij staat nog door je afspeellijst te scrollen… Dat gaat niet helpen. Een gratis abonnement ook niet trouwens, tenzij jullie onderbroken willen worden door niet bijster relevante reclames.

Of zoek een speellijst die al bestaat…

Op Spotify staan tig lijstjes, die gemaakt zijn voor erotische gelegenheden. Zoek er eentje die bij jullie past of zoek er met een ander stel eentje uit. Het kan ook een deel van de voorpret zijn. De een zal eerder voor Sexual Healing van Marvin Gaye kiezen, waar een ander Sex On Fire van Kings Of Leon misschien geschikt vindt. Zoek iets waar iedereen zich comfortabel bij voelt.

Een paar tips nog!

  • Zorg dat de playlist niet te kort is. Een uurtje is toch wel het minimum. En! Zorg dat de afspeler op autoplay Dan hoef je niet overeind als de lijst volledig is afgespeeld. Die begint dan gewoon weer opnieuw.
  • Jullie mogen best een beetje egoïstisch zijn. Het gaat erom dat jullie in de juiste stemming komen. Als anderen er anders over denken, geven ze dat wel aan en doen misschien een suggestie.
  • Seksmuziek is achtergrondmuziek. Zet het volume dus niet voluit. Dat is tijdens een thuisdate sowieso niet erg handig. Bovendien kun je met muziek op de achtergrond normaal blijven communiceren en verstaan jullie de dirty talk ook nog…