De serie bestaat al een aantal jaren op Netflix: How To Build A Sexroom? Oftewel hoe bouw je een sekskamer. De zender noemt het zelf een pittige realityserie. Ontwerpster Melanie Rose bedenkt erotische renovaties voor koppels. Dat kan een rock-‘n-roll-kamer zijn of een stomend hete spa.

Verwacht geen porno in dit programma. De serie is volgens geleerden geschikt voor mensen van twaalf jaar en ouder. Dat betekent natuurlijk niet, dat jullie je niet kunnen laten inspireren. Melanie Rose: “Ik ontwerp al meer dan vijftien jaar luxe huizen. Toen een klant een sekskamer wilde, dacht ik… Waarom zou ik er niet een ontwerpen?”

Diepste fantasieën

Melanie kwam nogal wat misvattingen tegen: “Bij het woord ‘sekskamer’ denkt men meteen aan seks en aan smerig, walgelijk. Maar als ik ze ontwerp, kunnen ze mooi zijn. Het zijn plekken waar stellen hun diepste fantasieën kunnen ontdekken.”

Wat er achter gesloten deuren gebeurt…

De serie zit stampvol goede ideeën, maar de humor ontbreekt niet. Kijkers waarderen dat blijkbaar. Melanie: “Je weet nooit wat er achter gesloten deuren gebeurt. Maar ik wel…” Meer dan duizend kijkers die een waardering achterlieten op de bekende site IMDB geven het programma gemiddeld een 7. Een ruimte voldoende dus.

Klaar met kijken? Probeer dan op Netflix ook eens Sex, Love & Goop

(beeld: Netflix)