Jullie kunnen het proberen te voorkomen, maar er komt een moment dat jullie bekenden tegenkomen. Omdat ze een berichtje sturen via een site of chat of omdat jullie ze in een club spotten. We kennen stellen die minstens vijftig kilometer verder rijden om te voorkomen, dat dat gebeurt. Kansloze missie. Als jullie dat proberen, proberen anderen dat natuurlijk ook en dus is er nog steeds de kans dat jullie de buren, een collega of een familielid ontmoeten. Niet in jullie eigen straat of op een verjaardag, maar vijftig kilometer verderop.

We maakten het zelf ook mee. Op een van onze eerste avonden in een parenclub kwamen we meteen drie bekenden tegen. Een oud-collega, een zakenrelatie met wie een van ons toevallig twee dagen later een afspraak had en de kapper van een onze moeders… Dat was vreemd om mee te maken en onze eerste reactie was: wegwezen. Uiteindelijk zijn we gebleven, ook omdat we na die eerste schrikreactie beseften dat iedereen voor hetzelfde komt. Hoe zouden zij ons kunnen veroordelen op basis van onze aanwezigheid daar? Ze waren er immers zelf ook. Toch voelden we ons wel geremder dan anders. Dat er bekenden waren, was niet meer zo’n punt. Maar naakt in een kamer liggen met onze eigen of een andere partner of tussen onze benen… Het voelt nog steeds niet altijd prettig dat bekenden, waarmee we absoluut niet willen swingen, daar als toeschouwer bijstaan en het misschien zelfs opwindend vinden.

Toch is het geen wereldramp.  Jullie komen, zoals gezegd, voor hetzelfde en komen elkaar niet voor niets juist daar tegen. Iedereen voelt zich even ongemakkelijk als hij of zijn een bekende tegenkomt. Geeft niks. Als het goed is, houdt iedereen zich aan dezelfde ongeschreven regel. What happens in the club, stays in the club. Discretie is het toverwoord. Jullie zijn discreet, vertrouw erop dat anderen dat ook zijn.

Zien jullie bekenden? Ga meteen het gesprek aan. Je kunt natuurlijk stiekem naar huis gaan of proberen, die bekende te ontwijken. Het zal jullie avond verpesten. Als jullie een avond lang pogingen gaan doen om anderen te ontwijken, blijft er weinig gelegenheid over voor ontspanning.

Zijn het leuke bekenden die jullie opwinden? En is dat wederzijds? Geniet van de magische mogelijkheden, die het jullie allemaal biedt.