Misschien voelen jullie je enigszins gegeneerd of abnormaal, omdat jullie fantaseren over seks met of in het bijzijn van anderen. Dat is nergens voor nodig. We vonden onlang online een onderzoek, dat een aantal jaren geleden gedaan is.

Canadese onderzoekers lieten meer dan 1500 mensen anoniem een vragenlijst invullen en ontdekten, dat maar weinig fantasieën echt zeldzaam zijn. De meeste van onze fantasieën, en dus ook die van jullie, komen vaak voor en zijn dus eigenlijk heel gewoon. Dat is in alle opzichten fantastisch nieuws. Jullie zijn niet gek, afwijkend of pervers èn er zijn nog heel veel anderen die over hetzelfde fantaseren. Dat biedt dus mogelijkheden!

Volgens hetzelfde Canadese onderzoek had meer dan een kwart van de vrouwen en meer dan een derde van de mannen al eens gefantaseerd over swingen. We zetten niet alle resultaten op een rij, maar beperken ons tot die uitkomsten waarin anderen dan de eigen partner een rol spelen.

Ja, het is waar dat mannen op de meeste onderdelen hoger scoren. Toch kun je op basis van de cijfers moeilijk zeggen, dat een vrouw die fantaseert over seks met iemand anders dan de eigen partner een uitzondering is. De onderzoekers zijn er duidelijk over. Al deze percentages zijn volgens hen genoeg om onderstaande fantasieën als gebruikelijk aan te duiden. In andere woorden… Er is niets abnormaals aan.

Doe er iets mee…

Ik heb gefantaseerd over…

– seks met iemand die niet mijn eigen partner is: 66,3% (V) – 83,4% (M)

– seks met twee vrouwen: 36,9 (V) – 84,5 (M)

– kijken naar twee vrouwen die seks hebben: 42,4 (V) – 82,1 (M)

– seks met een onbekende: 48,9 (V) – 72,5 (M)

– seks op een openbare plaats: 57,3 (V) – 66,1 (M)

– gemasturbeerd worden door een bekende: 36,8 (V) – 64,7 (M)

– een bekende masturberen: 33,1 (V) – 65,9 (M)

– gemasturbeerd worden door een onbekende: 33,4 (V) – 62,5 (M)

– seks met meer dan drie, mannen èn vrouwen: 56,5 (V) – 15,8 (M)

– seks met twee mannen: 30,9 (V) – 45,2 (M)

– swingen met een onbekend stel: 26,9 (V) – 39,6 (M)

– swingen met een bekend stel: 17,5 (V) – 42,3 (M)

Bekijk dat lijstje maar eens goed. Vrouwen fantaseren meer over swingen met onbekenden, dan met bekenden. Bij mannen is dat andersom. Als het gaat om fantaseren over masturbatie, maakt het niet zoveel uit of het een bekende of een bekende is.

Kijken en bekeken worden
Wij missen eigenlijk nog de fantasie om bekeken te worden tijdens de seks of de fantasie om anderen te zien vrijen. Besef, dat er statistisch gezien in jullie directe omgeving meerdere mensen moeten zijn die hebben gefantaseerd over een of meerdere van deze activiteiten. Weten jullie wie? Waarschijnlijk niet. Lang niet iedereen loopt met zijn of haar fantasie te koop. Het kunnen jullie buren zijn, vrienden of vage kennissen. Daarom is het lastig, of zo goed als onmogelijk, om swingers te herkennen. Maar geloof ons… Jullie kennen wel swingers, jullie weten alleen niet wie het zijn…

Praat er eens over
Vraag jezelf eens af van welk van de bovenstaande dingen je opgewonden raakt door erover te fantaseren. Of beter nog… Vraag het aan elkaar. Kruip lekker tegen elkaar aan op de bank of in bed en bekijk het lijstje nog eens. Het is belangrijk dat jullie eerlijk zijn tegen elkaar en minstens zo belangrijk, dat jullie de ander niet uitlachen of veroordelen om welk antwoord dan ook.

En spreek jullie uit!
Fantaseert een van jullie over swingen met een stel, dat jullie allebei kennen? Wie dan? Hoe ziet die fantasie eruit? Seks in dezelfde ruimte? Spreek jullie uit! Het betekent echt niet, dat jullie die fantasie deze week nog in de praktijk moeten brengen. Het is een eerste kleine en veilige stap. Geniet van de opwinding die jullie samen voelen door een fantasie te delen. Een succesvol swingersavontuur draait niet alleen om seks en meteen doen. Communicatie is minstens zo belangrijk. Of belangrijker, eigenlijk.