Ja, we zeiden jullie. Omdat we uitgaan van stellen die op zoek zijn naar een extra partner (m/v) in bed. Een trio is een fantasie die veel voorkomt, bij zowel mannen als vrouwen. En terecht, want als jullie het goed aanpakken, is het een heerlijke ervaring.

– Is jullie relatie sterk genoeg?
Het is de allerbelangrijste vraag voor jullie aan dit avontuur beginnen. Zijn jullie en is jullie relatie sterk genoeg voor een trio? Het kan een spannend idee zijn, maar in de praktijk spelen dingen als jaloezie en onzekerheid misschien een rol. Jullie kunnen er vooraf over praten, en dat is zeker ook verstandig, maar er is ook een manier om een en ander een beetje te testen. Een beetje flirten kan nooit kwaad en jullie springen daarmee niet meteen in het diepe. Jullie merken vanzelf of jullie het prettig (en iemand aantrekkelijk) genoeg vinden om de volgende stap te zetten.

– Wie mag er meedoen?
Bedenk of jullie een man of een vrouw zoeken. Jullie kunnen een bekende kiezen, omdat jullie die vertrouwen. Denk wel goed na of een sekservaring die relatie blijvend kan veranderen en of dat een positief iets is. Optie twee? Sommige parenclubs laten ook mannen en vrouwen alleen toe. Het is een veilige omgeving en jullie weten vooraf, dat de kans groot is dat singles op zoek zijn naar een stel. Wat doen ze anders in een parenclub? En optie drie? Als jullie echt durven… Ga lekker op stap en vraag een leuke, lekkere man of vrouw of hij/zij met jullie mee naar huis wil…

– Zorg dat de ander zich welkom voelt
Natuurlijk, jullie willen iemand erbij. Dat betekent niet, dat diegene alleen maar in dienst staat van jullie. In het geval van een situatie bij jullie thuis… Zorg voor leuke muziek, steek kaarsjes aan en zorg voor schone lakens. Kwestie van goede manieren. Na afloop verdient jullie nieuwe sekspartner het net zo goed als jullie om bevredigd en tevreden te zijn.

– Regels? Ja, regels…
Of beter nog… Goede afspraken. Praat vooraf over wat jullie wel of niet willen en maak dat ook duidelijk. Praat over orale seks, penetratie, zoenen, blijven slapen. Zorg dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en waar de grenzen zijn. Denk vooral niet, dat een no go jullie trio minder interessant of geil maakt. Het is heel goed mogelijk om jullie tijdens een trio te vermaken zonder penetratie.

– Maar wat als we het in the of the moment niet durven of willen?
Spreek met elkaar een safe word of safe phrase af, zodat je partner weet dat je wil stoppen of een volgende stap te ver vindt gaan. Maak het niet te ingewikkeld. “Ik heb een slokje water nodig”, is een prima en normale zin. Ook niet onbelangrijk… Vertel de derde persoon dat hij of zij zich mag/moet uitspreken, als grenzen in zicht komen.

– Veiligheid eerst
Zorg voor voldoende condooms. Zeker als een man twee vrouwen penetreert, zal hij (als alles veilig gaat) van condoom moeten wisselen als hij een andere vrouw penetreert. Het is altijd een keuze, maar doen jullie het niet, dan stelt hij de vrouwen bloot aan elkaars vloeistoffen. Het is nooit het leukste deel om over te praten, maar op die manier is het gemakkelijk om bacteriën, infecties of een virus over te brengen.

– Denk ook weer niet teveel na
Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het. Drink een glas (niet teveel) en begin een leuk gesprek. Het gesprek zal, als de klik er is, overgaan in flirten. Vanaf daar zal het niet lang duren voordat iemand actie onderneemt en een fysiek signaal afgeeft.

– Zorg dat iedereen betrokken blijft
Als er iemand buitengesloten wordt, betrek diegene er zo snel mogelijk weer bij door hem of haar weer aan het spel mee te laten doen. Voel, proef, zoen. Het is het fijnst als iedereen het gevoel heeft volop mee te doen.

En! Geniet!