Voordat jullie op een datingsite als SDC gaan zoeken naar andere stellen is het belangrijk om eerst zelf een profiel aan te maken. Zeg nu zelf… Zouden jullie reageren op een bericht van een stel, dat niets heeft om te laten zien of dat niets te melden heeft? Dat niet de moeite heeft genomen een profieltekst te maken en niet de moeite heeft genomen een paar fotootjes te plaatsen?

Wat is een goed profiel?
Dat is natuurlijk erg persoonlijk en lastig om in een paar woorden te vatten. Denk goed na over wat jullie willen vertellen en wat jullie willen laten zien en dus ook over wat jullie liever nog even voor jullie zelf willen houden. Voor een deel heeft dat te maken met de keuze om herkenbaar of onherkenbaar op een site te staan. Sommige mensen vinden het geen probleem wanneer anderen hen herkennen, maar de meeste swingers kiezen er toch voor om zich niet meteen helemaal bloot te geven aan iedereen. Op zich maakt het niet uit welke keuze jullie maken, zolang jullie maar beseffen dat ieder geregistreerd lid (en dat kan in principe iedereen zijn) kan meekijken.

De tekst
Wees zorgvuldig en eerlijk. Om met dat laatste te beginnen… Lieg niet over jullie leeftijd, jullie gewicht, jullie uiterlijk of jullie wensen. Jullie zijn op zoek naar een klik met een ander stel. Dat is op zich al moeilijk genoeg. In het algemeen geldt, dat positiviteit beter werkt dan uitleggen wat julle allemaal niet willen. Dat laatste klinkt toch een beetje als… We willen wel… Tenzij… Tenzij… Tenzij… Vertellen wat jullie wel zoeken en willen, werkt vaak beter en het is voor anderen gemakkelijk om zich erin te verplaatsen. Dezelfde voorkeuren verbinden meer dan gemeenschappelijke no go’s.

Foto’s
Besteed aandacht aan je foto’s. Jullie kunnen maar één keer een eerste indruk maken. Niet in iedereen schuilt een topfotograaf, maar bijna iedereen kan een goede, acceptabele foto onderscheiden van een slechte, onaantrekkelijke foto. Uiteindelijk zijn jullie zelf jullie beste criticasters. Is de foto die jullie willen uploaden zo leuk, goed of mooi dat het, als jullie het niet zelf waren, jullie interesse zou opwekken? Is het een goede weergave van wie en hoe jullie zijn? Dan zijn jullie al een heel eind op de goede weg.

Tsja, waar let je dan op. Denk aan kleuren, compositie, maar ook de achtergrond. Zeg nou zelf… Wie is er geïnteresseerd in de berg vuile was die de vorige dag is blijven liggen? Profielfoto’s die speciaal voor het profiel (lijken te) zijn gemaakt, zijn winst. Een ander stel weet dan, dat er aandacht aan is besteed en ook dat een stel er echt samen werk van heeft gemaakt.

Het zegt ook weer niet alles
Een profiel is een snelle manier om een beetje te filteren en een eerste selectie te maken. Til er ook weer niet te zwaar aan. Bijna alle swingers maakten weleens mee, dat een profiel geweldig leek en dat het contact voorafgaand aan de date heerlijk was. Toch bleek in de praktijk de klik er niet echt te zijn. Andersom komt ook voor. Stellen ontmoeten elkaar in een club, hebben leuk contact, fijne seks met elkaar en wisselen daarna hun profielnamen uit. Om er thuis achter te komen, dat ze op basis van dat profiel nooit zo positief waren geweest.

Ofwel… Neem het serieus, maar verbind er ook geen al te drastische conclusies aan. Be kind!

Vragen? Ervaringen? Deel ze op ons forum. Registratie en lidmaatschap zijn gratis (en blijven dat ook). Al lid? Log dan hier in!