Jullie zijn in een parenclub, misschien wel voor het eerst, en  vragen jullie af hoe jullie een ander stel moeten benaderen? Logisch, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Bedenk in ieder geval, dat jullie daar allemaal zijn met dezelfde reden. Jullie hebben interesse om erotiek met anderen te delen.

– Stel jezelf voor
Dat lijkt simpel en dat is het ook. Jullie zien een stel, dat jullie aantrekkelijk lijkt. Stel jullie voor, biedt eventueel een drankje aan en begin een gesprekje. Maak het niet te moeilijk. “Hallo, wij zijn Henk en Ingrid, mogen we bij jullie komen zitten? Willen jullie iets met ons drinken?”

– Breng het gesprek op gang
Ook hier geldt… Maak het niet te moeilijk. Na een voorstelrondje kan het gesprek verlopen zoals elk ander eerste gesprek met een ander. Vraag of ze vaker in deze club komen, of ze in de buurt wonen en meer van datsoort dingen. Begin niet meteen over seks. Dat is op dit punt nog helemaal niet nodig. Waar het om gaat, is de vraag of het gesprek een beetje soepel verloopt, dat alles een beetje soepel gaat en iedereen geniet van deze aftastende fase.

– Praat over swingen
Wissel wat informatie uit over hoelang jullie al naar parenclubs gaan en hoeveel ervaring de anderen hebben met swingen. Misschien ontmoeten jullie een stel, dat voor het eerst komt of juist heel ervaren is. Dat hoeft allemaal geen dealbreaker te zijn. Het geeft jullie wel informatie over hoe jullie het gesprek en een eventueel vervolg verder aanpakken. Het kan jullie ook verbinden. Bijvoorbeeld, omdat jullie er allemaal voor het eerst zijn.

– Naar de dansvloer of het bubbelbad
Hebben jullie het gevoel dat het klikt met het andere stel? Stel voor om samen wat te gaan dansen of om het water in het bubbelbad te testen. “Hebben jullie zin om samen te dansen of te bubbelen?” Het brengt erotiek al iets dichterbij, zeker als jullie voor het bubbelbad kiezen. Het is de ideale plek om ook fysiek kennis te maken met de partner van de ander. Jullie zijn allemaal naakt, het water is lekker warm, jullie zitten dicht bij elkaar, raken elkaar aan en wie weet wat volgt. Go with the flow, zouden we zeggen.

– Willen jullie een andere ruimte opzoeken?
De sfeer op de dansvloer of in het bubbelbad is al sensueler dan tijdens een eerste gesprekje. Er is misschien al wel fysiek contact tussen verschillende mensen. “Zullen we een andere plek opzoeken met ons vieren?” is een logische vraag dan. Het betekent eigenlijk een uitnodiging om met vier, we gaan uit van twee stellen, te gaan spelen.

– Een belangrijke vraag!
“Wat hebben jullie afgesrpoken over hoe ver jullie gaan?” Als jullie je verplaatsen naar een speelruimte is het een goed moment om die vraag te stellen. Op die wijze weten jullie allemaal waar jullie aan toe zijn en dat niemand probeert de grens van een ander te overschrijden. Misschien willen jullie met de eigen partner vrijen terwijl een ander stel naast jullie hetzelfde doet. Gaan jullie voor soft swap? Of bij een klik voor full swap? Zorg dat het duidelijk is voordat jullie verder gaan.

– De spontane ontmoeting
Het kan gebeuren, dat jullie samen bezig zijn in een speelruimte en een ander leuk stel zien dat hetzelfde doet. Jullie liggen bij elkaar in de buurt. Het is niet uitzonderlijk dat hier eerste contacten ontstaan. Geen gesprek vooraf, maar elkaar ontmoeten terwijl jullie al in een speelruimte zijn. Jullie kunnen de ander benaderen door voorzichtig fysiek contact te zoeken. Of een van jullie voelt voorzichtig de hand of het been van een ander. Van daaruit kunnen jullie kiezen om verder te gaan of om het daarbij te laten. In het laatste geval is een “Nee, dankje” voldoende. In het eerste geval… Geniet. Komen jullie op het punt waarvan jullie hebben afgesproken dat het jullie grens is? Geef dat rustig en duidelijk aan.

En onthoud… Niets moet, alles mag. Go with the flow and enjoy!