Er bestaan maar weinig slechte orgasmes. Maar wat als je het orgasme, dat je ondergaat zodra het zich aandient, nog kunt uitstellen en nòg intenser kunt maken? Het goede nieuws is, dat het bestaat en kan. Het heeft zelfs een naam. Edging. Nooit van gehoord? Blijf lezen.

Wat is edging?
Heb je weleens zolang op iets moeten wachten tot je dacht, dat je uitstel niet langer kon verdragen? En herinner je je het gevoel toen het eindelijk kwam? De euforie en de intensiteit ervan? Dat is ook zo’n beetje de gedachte achter edging, maar dan op seksueel vlak. Je brengt je partner tot op de rand van een orgasme, maar je stopt vlak voor het daadwerkelijk is bereikt. Daarna bouw je de seksuele energie opnieuw op en brengt je partner opnieuw tot de rand van een orgasme.

Sommige mensen vergelijken het met een ritje in de achtbaan. Je rijdt de heuvel op en net als je klaar bent om je met je karretje naar beneden te laten storten, rolt het langzaam weer achteruit. Dat kun je een aantal keren herhalen, totdat je niet langer meer kunt wachten. Pas dan kom je klaar of laat je je partner klaarkomen.

Waarom voelt edging zo goed?
Het is zoals iets als een koekje of een andere lekkernij, dat je mag pas nemen als al je werk af is. Je denkt er constant aan, want je wilt het. De beloning wanneer het eindelijk mag is des te groter en intenser. Dat is voor een deel een psychologisch effect, maar het is ook fysiek. Hoe dichter je bij je orgasme komt en het weer uitstelt, hoe meer bloed er richting je schaamstreek vloeit. Dat geldt niet alleen voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen.

Kan ik het in mijn eentje proberen?
Natuurlijk! Waarom zou je iemand een maaltijd voorschotelen zonder eerst zelf te proeven? De beste manier om te de techniek te oefenen is door masturbatie. Voor vrouwen kan het helpen door te variëren in tempo en intensiteit, in ritme en beweging. Gebruik je een vibrator? Experimenteer met de verschillende standen, in plaats van dat je precies dat standje gebruikt waarvan je weet dat je snel klaar gaat komen.

Je kunt daar zelfs een stapje verder in gaan. Wind jezelf op door te mastuberen, maar stop na een tijdje en doe iets anders zonder je opwinding te verliezen. Begin dan opnieuw. Voel hoe je nog meer spanning opbouwt. Want dat is de clou… Hoe meer spanning je opbouwt, hoe heftiger je orgasme.

En nu met je partner!
Kondig het wel een beetje aan, is ons advies. Anders vraagt die zich alleen maar af waarom je er opeens langer over doet dan anders. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen op deze site: communiceer! Wees open over je wens om het eens te proberen. Leg uit wat edging is, je weet het nu immers, en dat het je geil lijkt om samen te doen. Hoe je dat doet?

Voor jezelf… Je kunt je partner liefdevol wegduwen als je voelt, dat je bijna klaarkomt. Je kunt de aandacht verplaatsen naar je partner. Mocht je op het randje blijven en nog niet willen klaarkomen… Spreek uit, dat je op bepaalde plaatsen even niet aangeraakt wilt worden, omdat je nog niet klaar wilt komen.

Zijn er speciale technieken?
Vast, maar het hangt van jullie af. Het hangt heel erg af van jullie voorkeuren. Houden jullie van handwerk, oraal, penetratie? Kom iemand dicht bij een orgasme? Trek je zachtjes terug. Raak andere delen van het lichaam aan, maar zorg dat jullie de seksuele energie behouden. En houd die vast tot jullie klaar zijn om weer naar een orgasme toe te werken.

Zijn er dingen die jullie beter kunnen laten? Of doen?
Ja. Haast maken. Edging gaat over tijd nemen en ontspanning en focus op plezier en geilheid. De keuze is, je moet er wel de tijd voor nemen, of je in twee minuten of drie kwartier wilt klaarkomen. Benader het eens als een experiment. Bevalt het? Doe het vaker!

(via redbookmag.com)