Where The Fun Begins
web@swingersfun.nl
20 feb 2023
orgasme

Hoe gezond is een orgasme?

Misschien vinden mensen het een taboe om erover te praten, maar het is niet onbelangrijk als het om je gezondheid gaat: een orgasme. Klaarkomen is voor veel mensen lekker, maar er is een bijkomend voordeel. Het kan belangrijke gezondheidsvoordelen opleveren. Lichamelijk? Zeker. Maar veel gebeurt in je hersenen. Een goed orgasme is een echte mind game.

READ MORE

25 okt 2022
kamagra

Kamagra. Is het gevaarlijk of niet?

Het tv-programma Radar (AVRO/TROS) besteedde aandacht aan het erectiemiddel Kamagra. Er werd gesteld, dat het vooral jongeren zijn die het middel gebruiken. We weten echter ook, dat het in clubs en tijdens thuisdates niet zelden door swingers wordt gebruikt.  Het middel is illegaal, maar niet moeilijk verkrijgbaar. De vraag is… Is het gevaarlijk of niet?

Kwalijke zaak?

Onze ervaring is, dat het niet perse mensen zijn met erectieproblemen zijn, die weleens een blauw pilletje slikken. Een ervaring in een parenclub kan overweldigend zijn en er is vaak veel afleiding. Een pil als Kamagra kan mannen helpen om hard te blijven, ondanks die afleiding. Daar komt bij, dat veel gebruikers ervaren dat ze harder zijn dan anders wanneer ze er eentje achter de kiezen hebben.

In Radar verbaast hoogleraar Voeding en Farmacologie Renger Witkamp zich over het gemak waarmee erectiemiddelen te koop zijn. Hij noemt het een “kwalijke zaak” en waarschuwt voor de combinatie met sommige partydrugs: “Als je bepaalde drugs gebruikt en je slikt daar Kamagra bij, dan weet je gewoon niet wat er gebeurt.” Dat suggereert uiteraard wel, dat er drugs in het spel zijn, terwijl dat lang niet altijd het geval is. Desondanks is een waarschuwing daar wel op zijn plaats. Gebruik je Kamagra, denk dan na over de vraag of je ook nog andere middelen wilt of kunt gebruiken.

Bijwerkingen Kamagra

Ja, die zijn er. Daarom is dit geen reclame om Kamagra te gebruiken. Het is een middel, dat je kan helpen. Doe het alleen wel verstandig. Mensen met een te hoge bloeddruk hebben bijvoorbeeld meer kans op bijverschijnselen. Zeker bij regelmatig gebruik treden vaak maagklachten op. En er zijn meer bijwerkingen. We noemen een aantal.

  • hoofdpijn
  • kleuren anders waarnemen
  • spierpijn

De man hier ziet na gebruik altijd een tijdje een blauwe waas. Die verdwijnt wel weer, maar het is natuurlijk wel een reactie om over na te denken. Daarnaast is het geen geweldig idee om (veel) alcohol te drinken in combinatie met Kamagra. Het heeft weinig zin. Alcohol vermindert het vermogen om een erectie te krijgen. Waarom een pil nemen, die dat effect weer moet opheffen?

Geen wondermiddel

Kamagra kan helpen om hard te worden en hard te blijven. Maar om eerlijk te zijn… Als je niet geil bent, niet opgewonden, geen zin hebt in seks of swingen… Dan gaat dit middel niet helpen. Het helpt hooguit om hard te blijven op momenten, dat je anders misschien afgeleid zou worden en je erectie zou verliezen.

Gebruiken of niet?

Nogmaals, wij zijn geen medici. Wettelijk gezien is in Nederland de verkoop van Kamagra via webshops illegaal. Waar ze vandaan komen, weet je nooit helemaal zeker. Het beste advies dat wij kunnen (en eigenlijk bij alles) geven, is en blijft: gebruik je verstand en doe voorzichtig.

24 okt 2022

Fakers. Hoe herkennen we die?

Niet het leukste onderwerp om over te schrijven of te lezen, maar helaas is het nodig. Er zijn naast mensen die serieus op zoek zijn naar een date met gelijkgestemden ook mensen die doen alsof. Fakers. Een man, die zich voordoet als een stel. Een man die zich voordoet als een vrouw. Waarom ze het doen, is ons een raadsel. Een gesprek via de webcam of een echte date zal hen meteen ontmaskeren. Misschien raken ze opgewonden van een sekschat of van pikante foto’s en misschien denken zij meer kans te maken op een dergelijke belevenis wanneer ze zich voordoen als stel of vrouw.

De meeste fakers zijn mannen
Het is op internet onmogelijk om er nooit eentje tegen te komen. Daarom is het handig om de signalen vroegtijdig te herkennen. Dan zijn jullie er in ieder geval minder tijd aan kwijt. We willen niet generaliseren en de uitzondering bevestigt de regel, maar de meeste fakers zijn mannen.

Lees eerst goed
Lees een profiel goed door. Er zal niet staan: “Ik ben een faker”, maar bij sommige dingen gaat er toch een alarmbel af. Wij slaan profielen van stellen, die alles in de ik-vorm schrijven over. We zijn immers op zoek naar een stel, niet naar iemand alleen.
De meeste sites geven de mogelijkheid om validaties te sturen en te ontvangen. Dat is een bericht waarin een gebruiker van zo’n site bevestigt, dat de persoon of personen achter een profiel echt zijn. Jullie hoeven geen uitgebreide recensie te schrijven of tot in details te beschrijven wat jullie met elkaar hebben gedaan. Vaak bestaat een validatie uit de mededeling dat men iemand heeft ontmoet, waar dat is gebeurd en soms een paar algemene kwalificaties: leuk, lekker, spannend, spontaan, gezellig en zo meer. Misschien viel een date tegen of ging het alleen om samen een drankje doen? Een site als SDC heeft daarvoor de standaardtekst: “Ik bevestig hierbij dat het profiel van Die en Die echt is”. Wij kiezen er na een ontmoeting met een ander stel overigens altijd voor om een validatie te versturen. Ten eerste, omdat het wel zo fatsoenlijk is. Ten tweede, omdat je er anderen misschien weer een stukje verder mee op weg helpt.

Validatie vooraf is geen garantie
Bij enkele sites, bijvoorbeeld excitant.nl, doen de beheerders een check via de webcam voordat jullie worden toegelaten. Het is een site waar mannen alleen niet welkom zijn. Zo’n check werkt simpel en snel. Jullie zetten de cam aan als de beheerders online zijn en beantwoorden een paar simpele vragen, zodat zij kunnen controleren of het live beelden zijn. Het zegt niet alles. Eenmaal op de site beland, zijn veel vrouwen net even aan het sporten, vroeg naar bed of iets anders aan het doen. Zodoende zit je als stel toch weer snel met een man alleen te kletsen. Dat maakt hen geen fakers, maar persoonlijk maken wij liever kennis met een stel. Niet eerst met de man en weken later met de vrouw.

O! De webcam is stuk!
We hebben het allemaal meegemaakt waarschijnlijk. Mensen die op het laatste moment ziek waren en dat vaker dan één keer. Mensen die ons zonder aanleiding blokkeren op WhatsApp. Mensen waarvan de webcam op het moment suprême stuk is. Mensen die de herkenbare foto’s niet meer hebben, omdat ze nèt een nieuwe laptop hebben. Mensen waarbij de man nu even alleen is, omdat de vrouw toevallig net even een weekje naar Praag is met haar moeder.

Check vooral zelf
In het algemeen zouden we kunnen zeggen… Als een site het niet voor je checkt, doe het dan zelf. Het bespaart je veel ellende. De tijd die jullie besteden aan fakers hadden jullie waarschijnlijk liever besteed aan een leuk stel. Wij wel, in ieder geval. Op de meeste sites kunnen jullie chatten met de webcam aan en anders is er altijd nog iets als Skype. Ook gratis. Jullie hoeven niet meteen een ellenlange chat met cam te beginnen of een live seksshow op te voeren. Het mag natuurlijk wel, maar even checken watvoor vlees jullie in de kuip hebben, is in het begin meestal wel voldoende.

De beste check zijn jullie zelf!
Volg verder vooral jullie eigen gevoel. Voelt een contact niet goed? Of niet echt? Kap het dan af en ga door naar de volgende.

20 okt 2022

Een trio. Hoe en wat…

Ja, we zeiden jullie. Omdat we uitgaan van stellen die op zoek zijn naar een extra partner (m/v) in bed. Een trio is een fantasie die veel voorkomt, bij zowel mannen als vrouwen. En terecht, want als jullie het goed aanpakken, is het een heerlijke ervaring.

– Is jullie relatie sterk genoeg?
Het is de allerbelangrijste vraag voor jullie aan dit avontuur beginnen. Zijn jullie en is jullie relatie sterk genoeg voor een trio? Het kan een spannend idee zijn, maar in de praktijk spelen dingen als jaloezie en onzekerheid misschien een rol. Jullie kunnen er vooraf over praten, en dat is zeker ook verstandig, maar er is ook een manier om een en ander een beetje te testen. Een beetje flirten kan nooit kwaad en jullie springen daarmee niet meteen in het diepe. Jullie merken vanzelf of jullie het prettig (en iemand aantrekkelijk) genoeg vinden om de volgende stap te zetten.

– Wie mag er meedoen?
Bedenk of jullie een man of een vrouw zoeken. Jullie kunnen een bekende kiezen, omdat jullie die vertrouwen. Denk wel goed na of een sekservaring die relatie blijvend kan veranderen en of dat een positief iets is. Optie twee? Sommige parenclubs laten ook mannen en vrouwen alleen toe. Het is een veilige omgeving en jullie weten vooraf, dat de kans groot is dat singles op zoek zijn naar een stel. Wat doen ze anders in een parenclub? En optie drie? Als jullie echt durven… Ga lekker op stap en vraag een leuke, lekkere man of vrouw of hij/zij met jullie mee naar huis wil…

– Zorg dat de ander zich welkom voelt
Natuurlijk, jullie willen iemand erbij. Dat betekent niet, dat diegene alleen maar in dienst staat van jullie. In het geval van een situatie bij jullie thuis… Zorg voor leuke muziek, steek kaarsjes aan en zorg voor schone lakens. Kwestie van goede manieren. Na afloop verdient jullie nieuwe sekspartner het net zo goed als jullie om bevredigd en tevreden te zijn.

– Regels? Ja, regels…
Of beter nog… Goede afspraken. Praat vooraf over wat jullie wel of niet willen en maak dat ook duidelijk. Praat over orale seks, penetratie, zoenen, blijven slapen. Zorg dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en waar de grenzen zijn. Denk vooral niet, dat een no go jullie trio minder interessant of geil maakt. Het is heel goed mogelijk om jullie tijdens een trio te vermaken zonder penetratie.

– Maar wat als we het in the of the moment niet durven of willen?
Spreek met elkaar een safe word of safe phrase af, zodat je partner weet dat je wil stoppen of een volgende stap te ver vindt gaan. Maak het niet te ingewikkeld. “Ik heb een slokje water nodig”, is een prima en normale zin. Ook niet onbelangrijk… Vertel de derde persoon dat hij of zij zich mag/moet uitspreken, als grenzen in zicht komen.

– Veiligheid eerst
Zorg voor voldoende condooms. Zeker als een man twee vrouwen penetreert, zal hij (als alles veilig gaat) van condoom moeten wisselen als hij een andere vrouw penetreert. Het is altijd een keuze, maar doen jullie het niet, dan stelt hij de vrouwen bloot aan elkaars vloeistoffen. Het is nooit het leukste deel om over te praten, maar op die manier is het gemakkelijk om bacteriën, infecties of een virus over te brengen.

– Denk ook weer niet teveel na
Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het. Drink een glas (niet teveel) en begin een leuk gesprek. Het gesprek zal, als de klik er is, overgaan in flirten. Vanaf daar zal het niet lang duren voordat iemand actie onderneemt en een fysiek signaal afgeeft.

– Zorg dat iedereen betrokken blijft
Als er iemand buitengesloten wordt, betrek diegene er zo snel mogelijk weer bij door hem of haar weer aan het spel mee te laten doen. Voel, proef, zoen. Het is het fijnst als iedereen het gevoel heeft volop mee te doen.

En! Geniet!

16 okt 2022

Help! Een bekende tegenkomen in een parenclub

Jullie kunnen het proberen te voorkomen, maar er komt een moment dat jullie bekenden tegenkomen. Omdat ze een berichtje sturen via een site of chat of omdat jullie ze in een club spotten. We kennen stellen die minstens vijftig kilometer verder rijden om te voorkomen, dat dat gebeurt. Kansloze missie. Als jullie dat proberen, proberen anderen dat natuurlijk ook en dus is er nog steeds de kans dat jullie de buren, een collega of een familielid ontmoeten. Niet in jullie eigen straat of op een verjaardag, maar vijftig kilometer verderop.READ MORE