Autobijeenkomsten op het parkeerterrein bij de Innovatoren in Venlo zorgen voor overlast bij omwonenden. Ook naastgelegen parenclub De Zaar heeft er last van.

„Bijna ieder weekend is het raak, en dat al minstens twee jaar.” Gijs Tuitert is de overlast van de autobijeenkomsten in de buurt beu. Op het parkeerterrein bij de Innovatoren in Venlo verzamelen zich geregeld enkele tientallen tot honderden auto’s, zegt hij. Opgevoerde auto’s. Ze veroorzaken geluidsoverlast met hun ronkende motoren en knallende uitlaten. En dan worden er volgens Tuitert ook nog geregeld races gehouden en andere luidruchtige manoeuvres uitgehaald. „Als we ’s avonds thuiskomen, moeten we door die groep heen. Je wordt dan bijna van de fiets gereden. Er is geen doorkomen aan. Ik heb in mijn auto een keer getoeterd en dan word je gewoon uitgescholden. ‘Käsekopf!’, riep er eentje. Ze kwamen achter me aan met knallende uitlaten. Dat zijn geen leuke dingen.”

Carmeeting in vlakbij parenclub De Zaar in Venlo

Parenclub De Zaar

Tuitert woont aan de straat De ZaarDe Zaar. Zijn buur is de gelijknamige parenclub. Eigenaresse Els Brantjes is de overlast ook meer dan beu: „Afgelopen zaterdag was het weer raak. Onze toegangsweg loopt over die parkeerplaats dus wij zijn dan minder goed bereikbaar. Klanten draaien zich om. Een parenclub is een parenclub; er zijn mensen die liever niet gezien worden als ze naar ons komen.”

(bron: De Limburger / beeld: InstagramInstagram – @ roadfreaks)