Waarom is seks met de een lekkerder dan met de ander?

Seks wordt lekkerder als  mensen tegemoetkomen aan elkaars emotionele en fysieke behoeften, zei seksuoloog Sanderijn van der Doef een paar jaar geleden in Quest.

Emotionele behoeften zijn bijvoorbeeld of jij en je geliefde echt contact maken en helder communiceren, of je elkaar voldoende aandacht geeft en of je van elkaar weet wat de ander geestelijk nodig heeft.

Onenightstand

Sommige mensen hebben alleen behoefte aan een lichamelijke klik, zoals bijvoorbeeld tijdens een onenightstand het geval kan zijn. Maar voor andere mensen is een goede emotionele relatie een belangrijke voorwaarde voor fijne seks. Een geestelijke relatie alléén is soms weer onvoldoende voor prettige seks, ook fysiek moeten twee geliefden goed op elkaar zijn afgestemd. Seks is lekkerder als twee bedpartners van elkaar aanvoelen waar en hoe zij het liefst worden aangeraakt.

Lichaamsgeur

Soms is sprake van lichamelijke problemen. Een vrouw kan bijvoorbeeld vaginistisch reageren, een man kan een erectiestoornis hebben of te snel een orgasme krijgen. Dat leidt tot minder fijne seks. Ook kan het zijn dat man en vrouw elkaars lichaamsgeur niet lekker vinden. En dan kunnen ze nóg zoveel van elkaar houden, maar ook dan is de seks toch minder prettig.

Tagged under:

© 2018 | SwingersFunNL

Log in or Sign Up