Swingers? Wie zijn het?

Hoeveel swingers er zijn in Nederland? We hebben geen idee. Niemand heeft echt een idee. Schattingen lopen uiteen van tienduizenden tot honderdduizenden. Wij denken, dat het eerste getal realistischer is dan het tweede, maar bewijs hebben we niet. De onderzoeken die wij kennen, zijn al enigszins gedateerd en spreken over twee tot vier procent van de bevolking. Dat zou kunnen kloppen, maar swingers zijn niet zichtbaar en niet herkenbaar. Bovendien praat lang niet iedereen vrijuit over deze hobby. Wat wij wel zeker weten, is dat zich ook in jullie omgeving swingers bevinden. Het kunnen vrienden zijn, collega’s, buren of kennissen. Het feit, dat jullie ze niet herkennen als swingers zegt helemaal niets.

Iedereen die je tegenkomt, kan een swinger zijn. Er is ons geen internationaal of lokaal teken bekend waaraan je swingers zou kunnen herkennen. Het is niet zo, dat ze bepaalde kleding, kleuren of sieraden. Hun haar zit niet anders dan dat van anderen en als dat wel zo is, dan is dat niet omdat het swingers zijn. Ze volgen geen speciaal dieet. De meeste swingers kiezen ervoor om niet te koop te lopen met hun hobby en zullen dus niet of nauwelijks opvallen.

Misschien voelen jullie je enigszins gegeneerd of abnormaal, omdat jullie fantaseren over seks met of in het bijzijn van anderen. Dat is nergens voor nodig. Canadese onderzoekers lieten meer dan 1500 mensen anoniem een vragenlijst invullen en ontdekten, dat maar weinig fantasieën echt zeldzaam zijn. De meeste van onze fantasieën, en dus ook die van jullie, komen vaak voor en zijn dus eigenlijk heel gewoon. Dat is in alle opzichten fantastisch nieuws.

Jullie zijn niet gek, afwijkend of pervers èn er zijn nog heel veel anderen die over hetzelfde fantaseren. Dat biedt dus mogelijkheden! Volgens hetzelfde Canadese onderzoek had meer dan een kwart van de vrouwen en meer dan een derde van de mannen al eens gefantaseerd over swingen.

Besef, dat er statistisch gezien in jullie directe omgeving meerdere mensen moeten zijn die hebben gefantaseerd over een of meerdere van deze activiteiten. Weten jullie wie? Waarschijnlijk niet. Lang niet iedereen loopt met zijn of haar fantasie te koop. Het kunnen jullie buren zijn, vrienden of vage kennissen. Daarom is het lastig, of zo goed als onmogelijk, om swingers te herkennen. Maar geloof ons… Jullie kennen wel swingers, jullie weten alleen niet wie het zijn…

Het betekent ook dat jullie swingers kunnen zijn en kunnen ontmoeten als jullie dat willen. Er is niets abnormaals aan. Dus om de vraag terug te komen… Swinger? Wie zijn het?

Misschien jullie wel en met jullie heel veel anderen.

Tagged under:

Geef een reactie

© 2018 | SwingersFunNL

Log in or Sign Up