Nieuwsgierig? Wat nu?

Jullie zijn nieuwsgierig naar wat swingen is en of het iets is om ook daadwerkelijk te doen, want anders lazen jullie dit niet. Ter geruststelling… Jullie nieuwsgierigheid is volkomen normaal.

Duizenden gingen jullie voor
Niet alleen gingen duizenden jullie al voor en maakten hun fantasie werkelijkheid, nog eens duizenden (en misschien wel veel meer) hebben dezelfde fantasie zonder dat ze daar meteen iets mee doen. We lazen een aantal nationale en internationale onderzoeken naar seksuele fantasieën en in al die onderzoeken staat een of andere vorm van swingen hoog in de top 10. En, niet helemaal onbelangrijk, dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Misschien hebben jullie al een beetje of zelfs iets meer ervaring, maar jullie hebben ongetwijfeld ook twijfels en vragen. Willen wij onze fantasieën in de praktijk brengen of laten we het lekker bij fantaseren? Willen we naar een club of geven we de voorkeur aan een thuisdate? Zal er überhaupt wel iemand seks met ons willen? Zijn we te oud of te jong? Wat moeten we aan? Hoe zit dat met drugs? Het zijn maar een paar voorbeelden van de honderden vragen, die we in de loop der jaren tegenkwamen of zelf hadden. Op ons forum kun je er al je vragen over stellen aan mensen, die het al eens meemaakten.

Voordat jullie verder gaan…
Het is belangrijk dat jullie eerst zèlf een vraag beantwoorden. Want! Waar zijn jullie precies nieuwsgierig naar? Die vraag kunnen jullie alleen beantwoorden door er over te praten en vooral ook door er over te blijven praten. Dat geldt dus ook voor de stellen, die al ervaring hebben met swingen. Fantasieën kunnen veranderen, grenzen verschuiven, een erotisch avontuur doet jullie misschien verlangen naar iets meer of iets anders, een teleurstellende ervaring levert net zo goed nieuwe inzichten op.

Fantaseren jullie over bekeken worden terwijl jullie seks met elkaar hebben? Over anderen die jullie aanraken of over het aanraken van anderen? Of een stap verder… Over zoenen en orale seks met anderen? Over volledige partnerruil? Willen jullie elkaar daarbij kunnen zien of juist niet? Praat daar met elkaar over en bedenk, dat een antwoord nooit abnormaal en nooit definitief is. Jullie kunnen, zolang jullie met elkaar blijven praten, altijd overal op terugkomen.

Een stabiele relatie
Wij gaan er vanuit dat jullie een stabiele relatie hebben. Zonder dat zouden jullie dit niet kunnen doen zonder in grote problemen te komen. Misschien kwamen jullie op het idee om te swingen, omdat jullie relatie op springen staat. Omdat de vraag is of jullie elkaar nog wel lekker, aantrekkelijk, sexy en geil vinden. Omdat jullie eigenlijk niet meer weten wat jullie bindt. Omdat alles tussen jullie de laatste tijd zo stroef verloopt. Als dat zo is, kunnen we maar een advies geven… Stop met lezen en koop een boek over huwelijkstherapie of relatiebemiddeling.

Tussen droom en daad…
Tussen ergens over fantaseren en iets daadwerkelijk doen, zit nog altijd een wereld van verschil. Zijn jullie echt bereid om elkaar met iemand anders te zien? Als man fantaseer je misschien over hoe je vrouw een andere man pijpt. Realiseer je, dat je ook gaat zien dat ze het lekker vindt. Als vrouw fantaseer je misschien over hoe hij een andere vrouw likt. Realiseer je, dat je ook gaat zien dat hij het lekker vindt, dat zij er ontzettend geil van wordt en misschien zelfs heftig klaarkomt. Zouden jullie van die aanblik kunnen genieten? Stel elkaar die vraag eens en luister ook goed naar het antwoord van de ander. Is het antwoord ‘ja’ of ‘misschien wel’? Stop dan vooral niet met lezen.

Drie gouden regels: praten, praten,praten!
We hebben het nu al heel vaak gezegd, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Praat met elkaar. Altijd. Overal over. En wees eerlijk. Vertel elkaar wat je lekker vindt en wat niet. Vertel elkaar wat je opwindt, deel elkaars fantasieën. Misschien zijn jullie dat niet gewend, maar probeer het en je krijgt er enorm veel voor terug.

Uiteraard is deze tekst behoorlijk generaliserend. Er is niet iets zoals ‘de’ swinger. Ieder mens is anders, dus iedere swinger ook. Houd dat altijd in gedachten. De situatie die wij schetsen kan nooit op ieder van jullie van toepassing zijn. Stel daarom vragen over jouw of jullie specifieke situatie op ons forum!

Tagged under:

Geef een reactie

© 2018 | SwingersFunNL

Log in or Sign Up