Eerste date: De grootste valkuilen

Er is geen draaiboek voor een geslaagde date met een ander stel. Uiteraard hopen jullie, dat een eerste kennismaking wordt gevolgd door een spannend spel voor vier mensen. Of meer… Maar helaas! Dat is niet altijd het geval. Een draaiboek is er niet en regels ook niet echt. Een aantal zaken wil je echter vermijden. Zowel als het om jezelf gaat als om het andere stel…

Te laat komen
Jullie maken afspraken met elkaar en die afspraken kom je na. Als de meest basale afspraak (een tijdstip) al niet wordt nageleefd, vraag je dan eens af welke afspraken er nog meer niet heilig zijn. Ofwel… Vertrouwen is de basis. Beschaam dat vertrouwen niet. Nooit. Niet ten opzichte van elkaar en niet ten opzichte van anderen.

Zonder telefoon van huis gaan
Mochten jullie onderweg pech krijgen, dan is het handig dat je even kunt appen of bellen om dat te melden. Andersom willen jullie ook weten, dat het andere stel alleen maar iets later is, omdat er ergens een onverwachte file staat. Duidelijkheid voor alles. Jullie zijn waarschijnlijk al nerveus genoeg.

Iemand opwachten met de broek op de enkels
Wacht een ander stel niet helemaal naakt op. Het gaat om een kennismaking. Kleren kunnen als het klikt altijd nog uit. Natuurlijk… Je hoeft ook niet de hele avond ‘hard to get’ te spelen, maar daar tussenin is nog heel veel ruimte.

Dronken worden
Een drankje om te ontspannen kan geen kwaad. Iedere date is, als het goed is, spannend. Wees echter voorzichtig met het gebruik van alcohol. Teveel alcohol kan ellende opleveren. Mannen presteren minder in bed. De drempel om iets te doen wat niet is afgesproken, ligt (voor zowel mannen als vrouwen) opeens een stuk lager. En je mag natuurlijk niet naar huis rijden als je dat zou willen.

Liegen
Wees eerlijk over jullie intenties, over jullie leeftijd en alle andere dingen. Willen jullie geen full swap? Zeg het gewoon. Dat voorkomt teleurstellingen en verkeerde verwachtingen. Voelen jullie geen klik? Zeg het gewoon. In 99% van de gevallen hoeven jullie verder niets uit te leggen.

Grenzen overschrijden
Als stel hebben jullie afspraken gemaakt over wat jullie wel en niet willen doen. Houd jullie aan die afspraken. Als het goed is, weten jullie ook wat de grenzen van het andere stel zijn. Respecteer die grenzen altijd. Wil een van beide stellen geen full swap bijvoorbeeld? Stel het niet ter discussie en probeer niet iemand te overtuigen om iets te doen wat tegen gemaakte afspraken ingaat.

Aanvullingen? Ervaringen? Deel ze op ons forum.

Tagged under:

© 2018 | SwingersFunNL

Log in or Sign Up